• Sustainability Certified

    Sustainability Certified
  • par-ky

    par-ky
  • The Luxe Collection

    The Luxe Collection
  • The Australian Collection

    The Australian Collection
  • Henley

    Henley
  • PurePanel®

    PurePanel®
  • PurePlank

    PurePlank
  • Relik

    Relik
  • Trekker Decking

    Trekker Decking
  • The Italian Collection

    The Italian Collection
  • Urban Living

    Urban Living
  • V Collection

    V Collection
  • Valour

    Valour
  • Venture Plank

    Venture Plank
  • Versailles

    Versailles
  • Special Order Collection

    Special Order Collection
  • Accessories

    Accessories
  • Clearance

    Clearance
  • All Products

    All Products
  • Engineered Timber Flooring

    Engineered Timber Flooring
  • Reclaimed Timber Flooring

    Reclaimed Timber Flooring
  • Pre Finished Veneer Panels

    Pre Finished Veneer Panels
  • Exclusively Cladding

    Exclusively Cladding
  • Composite Decking

    Composite Decking
  • Timber Flooring

    Timber Flooring
  • Herringbone Blocks

    Herringbone Blocks
  • Chevron

    Chevron
  • Wide Planks

    Wide Planks
  • Versailles

    Versailles
  • Parquet Flooring

    Parquet Flooring
  • Timber Planks

    Timber Planks
  • Black Wood Flooring

    Black Wood Flooring
  • Grey Wood Floors

    Grey Wood Floors
  • Brown Wood Flooring

    Brown Wood Flooring
  • White Wood Flooring

    White Wood Flooring
  • Multi-Colour Wood Floors

    Multi-Colour Wood Floors
  • Dark Wood Flooring

    Dark Wood Flooring
  • Auburn Flooring

    Auburn Flooring
  • Blonde Flooring

    Blonde Flooring
Menu

Mill House, Horsham

Project - Mill House

Location - Horsham, UK

Product Used - HW2502 Champagne

Designer - Beatrice Holland Interiors

Introducing a sense of light and space to the top floor of this spacious residential property, the Champagne board from the Pureplank collection was instrumental in creating this homeowner’s dream space. Originally a self-contained flat, the brief was to renovate the space into a master suite and guest suite, with the addition of some new beautiful bay windows.

Architect: Victoria Holland Architecture

The result is a stunning space that’s large and light, but still inviting with fun details and design elements. The homeowners were looking for something unique, and so the final look incorporates a clean and bright palette dressed with bold furniture pieces and colours. An eclectic style was achieved with some classic architectural elements paired with the vintage mid-century furniture and bespoke lighting pieces. This created a juxtaposition of clean lines paired with unique shapes and textures.

The correct flooring choice was imperative in making the vast space of the master suite (including dressing area, bathroom, bedroom and various reading nooks), feel cohesive, allowing the space to flow and feel connected. The Champagne wood flooring delivered the ideal solution as it makes the most of the light that the new bay windows now let in, keeping the room bright and airy without it feeling overwhelming. This particular wood provided a perfect finish – fresh, but not cold, it also has rich warmth to it and silvery white wash veins for a unique texture.

The flooring was always going to be a huge element to this project and the final result is a project to be proud of.